fredag 13 november 2009

ROSA BANDET & SVININFLUENSA men inte ihop....

Stickat en halsduk och gjort en egen tolkning av Rosa Bandet! Eget mönster, som är urenkelt.... Stickad i Nylgorina, än kemisk kopia av Angoragarn. Föredrar "äkta vara" men detta rosa garn låg och bara ropade om att få bli en Halsduk i Rosa Bandet-anda =)


Tänkte höra med er bloggare, hur ni ställer er till vaccinationen av Svininfluensa? Tänker ni låta/eller har låtit vacc era barn? Tänker ni själva vacc er?

Själv tog jag vacc den 20/10 och visst fick jag lite frossbrytningar/feber till & från under någon dag. Lite värk i sticket, men inte värre än att jag arbetade. Det va det värt och framför allt tänker jag på dem som INTE kan vacc sig, pgr av allergi osv. Jag känner det som min medborgerliga plikt, att minimera spridningen av den nya influensan. Sen ändras riktlinjerna hela tiden, närmare bestämt var 3:e timme kommer ny info - men jag väljer att INTE lyssna på allt vad media säger. Mina barn ska oxå vacc sig och den minsta på tisdag nästa vecka. Jag har inga tvivel! Vore roligt att höra era åsikter!
Nu blir det vilopaus....jag förstår INTE hur jag kan vara såhär trött??
Kramis Annika

4 kommentarer:

Kattis sa...

Hejsan, det var ett tag sen! Visst kliar det i fingrarna av det härliga uniquegarnet du har på tradera, spec. det melerade. Men som det är nu kan jag inte handla något alls. Kul att du börjat blogga igen, efter en jobbig höst. Kram

Marianne sa...

Jag tänker inte vaccinera varken mig eller min dotter. Jag är mycket fundersam på innehållet, gillar inte tillsatserna/biverkningarn som det kan ge. Inte dom som kommer direkt vid spruttillfället utan det som ev. kommer om 5-20 år...
Sånt som att tyskarna köpt in annat vaccin till regering och försvarsmakten än till övrig befolkning får mig verkligen att fundera...
Och det där om att minska smittspridning tror jag inte heller på då en som vaccinerat sig mycket väl kan bära runt på smittan utan att själv bli sjuk.
Detta är min bild av detta och jag propsar inte på att någon skall tycka som jag utan var och en får göra som dom vill.

Jag hade kunnat vaccinerat mig om dom köpt in det vaccin som är utan tillsatser.

Annika sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Annika sa...

Något jag har lärt mig denna höst, är att aldrig räkna med något. Jag vet inte ens om jag lever om 5-20 år och får jag då någon ev biverkning då, vilket är ytterst ovanligt enl forskning och siffror, så får jag leva med det!

Sen är det mycket mer smittsamt att själv vara sjuk och bära viruset - det är ju det som är speciellt eller va man nu ska säga, med den här sjukan, att har man blivit smittad eller är sjuk, så smittar den extremt enkelt och snabbt! Men att bära smittan mellan sjuka/friska personer och jag själv inte är sjuk, är svårare... Men som vi redan konstaterat, så hittar med de fakta man "vill" hitta. Det räcker med att Googla en stund, så märker man detta.

Jag tror och lever i förhoppningen, att man inte skulle välja att vacc hela sitt folk om man ens anade, att det gav farliga biverkningar

Men jag håller samtidigt med dig, var och en ska få tycka och göra precis som de vill. Vi lever i ett fritt land. Men det är alltid roligt att diskutera och höra vad andra tycker!

Ha en bra dag!