lördag 14 november 2009

Mellandottern KLAR!

Hastigt och lustigt, fick mellandottern igår reda på, att de skulle ta vacc-sprutan och gjorde så. Skulle ha tagit den i nästa vecka egentligen. Hon är lite öm i armen men annars har hon inte haft några biverkningar än.....

Min tro, är att det har blivit så uppförstorat i media så folk har blivit hysteriska nästan...sen vet jag att man KAN få biverkningar, med influensaliknande symptom - frossa, feber, värk i kroppen osv....men man behöver inte nödvändigtvis få det. Nu har vi alla fall fått bekräftat att den nya influensan, finns i våra trakter och det som skiljer från den "vanliga" årliga influensan, är ju att den är otroligt smittsam och att äldre personer, som kanske genomgått influensor gm åren - har ett visst skydd och klarar sig bättre från smitta medans våra barn, verkar drabbas hårdare. Men jag har velat fram & tillbaka tidigare "ta vacc eller inte" men efter mkt övervägande, diskussioner och googlande, så är jag övertygad. Min minsta tjej har redan legat i respirator och haft "konstgjord lunga" ECMO, som nyfödd - det vill jag aldrig ska hända någon i min omgivning mer. Även om det räddade livet på henne och är jättetacksam att det alternativet fanns, så är man jättesjuk när man har kommit så långt. Nu får det räcka för idag med influensaprat.....=)


Idag har jag & maken städat nedervåningen, rensat upp lite i min "garnhörna". Tagit ner gardinerna i vardagsrummet....tänker att då MÅSTE jag få upp ett par nya. Tänkte sy två längder/fönster bara, enkelt rätt och slätt - tyg: får hålla till godo med något av de alla metrar jag samlat på mig och enligt min smak är det bara fina tyger! Har ett "tygskåp" nere i källaren, där jag samlat på mig under åren - gamla som nya tyger. Fyndat på ex kupan, Ikea eller lite finare sorter som jag bara inte kunnat passera. Jag har lite svårt med motivationen just nu och kommer liksom inte till skott med saker och ting. Allt, tvätt....städa...dock inte vad gäller handarbetandet. Virkar nu vantar till stora dottern, som beställt färg och utseende - ena klar.

Hoppas ni får en mysig lördagskväll allesammans! Det ska jag ha....nu tar jag mig i kragen och går mot tvättstugan......

Kram kram

1 kommentar:

Annanann sa...

Lycka till med sömmandet! Min symaskin som stod inkopplad i sovrummet tog eld för några veckor sedan!!! Tur att jag var hemma! Slängde ut den, glödande, på gården, så nu vet jag inte om jag vågar ha några apparater kopplade till elnätet!!!